Elke dag verse vis bij nieuw restaurant Langoest

September 03, 2017

ELKE DAG VERSE VIS BIJ NIEUW RESTAURANT LANGOEST

In het leegstaande pand aan De Boompjes komt een nieuw visrestaurant. Eigenaar en chef-kok Shi-Qian Yi is zelf een enorme visliefhebber en wil dit delen met zijn gasten. Met hulp van ontwerpbureau HorecaSfeermakers wordt hier een prachtig restaurant gebouwd. Wij geven je vast een kijkje in de schetsen en ideeën van de chef. 

WIE 

Shi startte vier jaar geleden restaurant Fjord op de Blaak, maar een jaar geleden verkocht hij dit om een wereldreis te maken. Hij en zijn vrouw wilden dat al een tijdje graag doen. ‘’Toen mijn vrouw hoorde dat ze acht maanden sabbatical kon nemen op het werk, vonden we dat we die kans moesten pakken. Ik heb daarom Fjord verkocht en we zijn de wereld rond gaan reizen.’’ Het bijzondere eten tijdens deze reis inspireerde Shi om bij terugkomst een nieuw project te beginnen.

WAAR

Bijna elke dag loopt Shi langs het pand op de Boompjes waar vroeger ‘De Beren’ zat. Op een gegeven moment zag hij dit te koop staan. ‘’Ik ben zelf een groot liefhebber van vis en zeevruchten. Ik wil dit graag delen met andere mensen. Daarom zijn alle gerechten die op de kaart komen alleen gerechten die ik zelf ook heel lekker vind.’’ Shi besloot dit pand te kopen, om zijn liefde voor vis te combineren met het prachtige uitzicht op de Leuvehaven en de Erasmusbrug. 

WAT

Langoest gaat elke dag verse vis serveren. De kaart bestaat voor 90% uit visgerechten. ‘’Wij serveren fruits de mer, vis, oesters en kreeften. Kortom, alles wat uit de zee komt staat bij ons op de kaart’’, vertelt Shi. Maar ook de vleesliefhebber kan met een gerust hart aanschuiven. Vooral in grote groepen komt het voor dat er iemand bij zit die liever geen vis heeft, merkte Shi bij Fjord. Daarom biedt Langoest ook steak aan. Wat het eten betreft vindt Shi de smaak het allerbelangrijkst. ‘’We willen niet te veel poespas; de borden worden niet overdreven opgemaakt met crèmepjes of schuimpjes. Wat we wel hebben is gewoon echt heel lekkere, verse, goede vis. We zoomen dus echt in op de smaak en het maken van goede combinaties.’’


Verder is Shi zich ook aan het oriënteren op wijnen. Langoest wil zo veel mogelijk per glas schenken,zodat gasten niet direct een hele fles hoeven te nemen. Zo schenken ze maar liefst zes verschillende witte wijnen, vier rode en twee rosé uit. ‘’We gaan ook proberen wijnen te koppelen aan bepaalde gerechten, zodat de gasten een bijpassende wijn bij hun vis kunnen drinken. We gaan ook werken met wijnarrangementen.’’

HOE ZIET HET ERUIT

Ontwerp en inrichting zijn in handen van HorecaSfeermakers. Zij zorgen ook voor de vaklui die op dit moment nog hard aan het werk zijn in het pand van Langoest. Het staat nu nog helemaal leeg, maar Shi is optimistisch: ‘’Eind oktober moet alles zeker wel af zijn. Alles is besteld, dus als dat straks binnen is, kunnen we met volle kracht gaan inrichten.’’ Over het interieur is goed nagedacht. De zeeblauwe kleur van de meubels en muren past goed bij een visrestaurant. In het gebouw zit daarnaast een ronding waar een verhoging langs wordt gemaakt, zodat je goed zicht hebt op het water. 

ROTTERDAMMERS

Ook heeft Shi nagedacht over Rotterdamse samenwerkingen. Zo wordt de koffie die hij schenkt gemaakt van de koffie van Giraffe. ‘’Ik heb hiervoor gekozen omdat het een echt Rotterdams bedrijf is en dat support ik. Giraffe heeft een uitstekende kwaliteit.’’ Daarnaast werkt Langoest ook samen met Jordy’s Bakery voor het brood. En het allerbelangrijkst: de verse vis wordt iedere dag opnieuw geleverd door Schmidt Zeevis. 

De exacte dag van de opening is nog niet bekend. Shi hoopte half oktober open te kunnen zijn, maar is bang dat het net ietsjes langer duurt. Eind oktober verwacht hij definitief de deuren te kunnen openen. 

Rotterdammers ontwerpen gloednieuw restaurant van wereldster Drake

August 22, 2017

Rotterdammers ontwerpen gloednieuw restaurant van wereldster Drake

INTERIEURWereldartiest Drake opent in november een nieuw restaurant in Toronto: Pick 6ix. Hij koos twee Rotterdammers uit om de inrichting te ontwerpen. ,,We geloofden het pas toen we in het vliegtuig zaten.''

Nina van Rietschoten en Maurits Leeflang maakten het ontwerp voor Drake's restaurant

Drake, ken je die? Die popster weet je wel?

 

Sabah Nissan

Twee maanden na het opstarten van hun bedrijf, Horeca Sfeermakers, kregen Rotterdammers Nina van Rietschoten (26) en Maurits Leeflang (31) een wel heel bijzonder verzoek binnen. Of ze een ontwerp wilden maken voor een nieuw restaurant in Toronto, Canada. Zonder enige richtlijnen moesten ze aan de slag. Ze kregen niet te horen wat de wensen waren van de opdrachtgever, enkel een plattegrond. En de naam van de opdrachtgever: Drake. Samen met zijn goede vriend, Nederlander Sabah Nissan, begint de wereldster een restaurantketen. De eerste vestiging openen ze in Toronto.

Leeflang verslikte zich toen hij die naam hoorde en kon even niet reageren. ,,Drake, ken je die? Die popster weet je wel?" klonk het aan de andere kant van de lijn. En of Leeflang die kende. Hij had twee keer bij een concert van de ster gestaan toen Drake niet kwam opdagen.

De twee hadden niet lang de tijd om het tot zich door te laten dringen. ,,We gingen aan de slag en hebben er keihard aan gewerkt", vertelt Van Rietschoten. ,,Meestal spreken we met een klant over wat hij wil, maar nu hadden we niks. We kennen natuurlijk de muziek en het imago van Drake dus we hebben een interieur gemaakt waarvan wij dachten dat het bij hem zou passen."

Dat presenteerden ze aan Nissan, vastgoed- en horecamagnaat. De man die de veelbesproken bar mitswa voor zijn zoon in het Amstel Hotel gaf waar sterren als Jamie Foxx en Drake aantraden. ,,Daar ontstond het idee van Drake en Sabah om een keten van restaurants te starten. Sabah wilde daarvoor Nederlandse aannemers, bouwers en ontwerpers naar Canada halen."

 

Tip

Het bedrijf Kroeze Interieur uit Oldenzaal tipte de zakenman over de Rotterdammers. Nissan was zo enthousiast toen hij zag wat ze ervan hadden gemaakt, dat hij ze meteen naar Toronto vloog. ,,We geloofden het pas toen we in het vliegtuig zaten. Het was gewoon bizar", vertelt Van Rietschoten. ,,Ik woon in een piepklein huisje op de Oostzeedijk in Rotterdam en daar reden we dan in een auto met privéchauffeur."

Met knikkende knieën presenteerden ze hun ontwerp. Drake was niet aanwezig, maar werd wel op de hoogte gehouden via FaceTime. ,,Eerst werd er nog niet zo enthousiast gereageerd en vroeg iedereen zich vooral af wat we kwamen doen. Er was namelijk al een ontwerper", zegt de Rotterdamse. Maar toen Drakes team zag wat deze Hollanders ervan hadden gebrouwen, was iedereen om. 

 

Ontwerp

Het is vernieuwend en met ons eigen sausje eroverheen

Nina van Rietschoten

Veel over hun ontwerp kunnen Van Rietschoten en Leeflang niet vertellen. Dat moet geheim blijven tot aan de opening. ,,Maar denk aan veel luxe, over de top, marmer, goud, fluweel, messing", somt Leeflang op. ,,Wat je je kunt voorstellen bij Drake. Maar dan vernieuwend en met ons eigen sausje eroverheen", vult Van Rietschoten aan. ,,Het is sexy.''

Pick 6ix wordt een restaurant met vipgedeeltes waar wereldsterren hun eigen feestje kunnen bouwen. Het is de bedoeling dat er restaurants over de hele wereld volgen. In november is de opening. Dan hopen de ontwerpers Drake eindelijk te ontmoeten.

Volgende maand vliegen ze nog een keer heen en weer om de verlichting uit te kiezen. Van Rietschoten: ,,Het is onvoorstelbaar als je je bedenkt hoeveel mensen Drake inspireert, dat wij blijkbaar iets hebben gemaakt wat hem inspireert."

Opening soon: Langoest Rotterdam!

August 01, 2017

Work in progress! Langoest zal binnenkort haar deuren openen op de Boompjes in Rotterdam en wij zijn proud to announce dat we druk bezig zijn met het ontwerp van dit nieuw visrestaurant. Benieuwd? Hou onze Facebook, website en Instagram goed in de gaten! 

Entree Magazine | [Fotoalbum] Baker's Dough

May 23, 2017

Na New York zit er sinds deze week ook een cookie dough-bar in Nederland. Aan de Pannekoekstraat in Rotterdam opende dinsdag 23 mei namelijk Baker’s Dough. Baker’s Dough wordt het zusje van het horecaconcept Baker & Moore.

De Buik van Rotterdam | Baker's Dough

May 20, 2017

De eerste cookie dough bar van Nederland is een feit. Dinsdag 23 mei opent Baker’s Dough haar deuren aan de Pannekoekstraat. Bij Baker’s Dough kun je vanaf nu dus volop snoepen van koekjesdeeg. De Buik van Rotterdam had de scoop en heeft er een mooi artikel over geschreven! 

Baker's Dough | Facebook

April 23, 2017

Een kijkje in grootmoeder's keuken... waar we in samenwerking met Horeca Sfeermakers druk bezig zijn met het uitrollen van een concept waar je thuiskomt aan de ouderwetse keukentafel van vroeger: nu en morgen.

"Wij denken echt een plek gecreëerd te hebben waar mensen graag en vaak komen. De geblokte vloer, authentieke materialen en de vintage met koperen accessoires nemen je mee in beleving door oma's keuken, waar de routing ervoor zorgt dat jij met je unieke bakje Dough enthousiast naar buiten rolt. 

Een concept met een onderscheidend product brengen wij je in een tof jasje: wellicht wat eigenwijs, maar met een supergaaf resultaat, waar we samen met Mr. Baker heel trots op zijn!"

Bij wie begint het al te kriebelen?! ☝🏼🍪

#bakersdough #justdoughit #horecasfeermakers

Please reload

Horeca interieur, inrichting en ontwerp | Horeca Sfeermakers Rotterdam
  • Instagram - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Google+ - Black Circle